Hotel Nikko Düsseldorf, DE - Lobby shines in new splendour

For more than 40 years the four-star Hotel Nikko has been welcoming primarily guests from Japan in the centre of Düsseldorf in Germany's biggest Japanese community also called "Little Tokyo".  For its 40th anniversary, Nikko‘s open area and lobby now shine in new splendour, completely realised by Team Stapelbroek. The new "living lobby" appears in a classy and elegant style, which already shows in the entrance area to the well-known hotel. The wall is composed of various geometric, gold coloured shapes in different heights. 

The interplay of geometric shapes is resumed in the wall behind the curved corroded looking reception desk, which opens up towards the middle. LED lights tracing the shapes in the rear wall and in the reception desk construction create fascinating light effects.

The structure of the more than 1,000 sqm lobby and open area space is cleverly achieved by a semi-transparent slat system. It subtly shields the lobby from the adjacent breakfast room and the toilet area. Two room partitions clad with authentic slate fulfil the same purpose. TV screens and chimney elements run with water vapour are artfully embedded in this construction. These partitions serve as a boundary between the lounge on the one side and the restaurant on the other side.

Team Stapelbroek took over the complete construction measures and also coordinated the various other trades given by the customer. During on-going operations our team realised this project in only 12 weeks, just in time for the hotel’s 40th anniversary.

The German magazine top hotel reports about the celebrations on the 40th anniversary http://www.tophotel.de/20-news/11061-hotelmarkt-duesseldorf-nikko-empfaengt-zum-jubilaeum-in-neuer-lobby.html

Follow www.nikko-hotel.de or www.eventhotels.com for more information about this hotel.

Find the reference card to this project behind this link

Turning space into perfection